The Story

“Geboren en getogen voor in de horeca.”
“Doorspekt met ambitie en realisme.”
“Doorzettingsvermogen en een uniek concept.”

Dit zijn een paar citaten die gebruikt worden in verschillende artikels die geschreven zijn over de zaakvoerders, Dan Newitt en Wouter Van Snick.

Na enkele jaren te hebben gewerkt in verschillende horecazaken leren ze elkaar kennen als collega’s in een feestzaal. Na 3 jaar te hebben samengewerkt en de plannen van Potatolicious eigenlijk al in de koelkast waren geplaatst, is na een samenloop van omstandigheden in 2011 toch beslist om de stap te nemen en een eigen zaak te starten.

Het was een droom om een eigen zaak te starten. Het was voor beiden dan ook de grootste drijfveer om verder te blijven werken en ervaring op te doen.

Na maandenlange voorbereidingen en de moeilijke zoektocht naar de juiste locatie opende Potatolicious op maandag 17 oktober 2011 de deuren. The place of magic is een gebouw op Verlorenkost 5, 9000 Gent.

Vernieuwend met aardappel

“Een aardappel is zoveel meer dan gewoon maar friet of puree.”

Gepofte aardappelen is dé beste manier om de smaak van aardappelen tot zijn recht te laten komen. Ze worden gebakken in de schil in een oven op hoge temperatuur. Door het vocht in de aardappel (aardappelen bestaan voor 80% uit water) zal hij garen.

Deze manier is uitermate geschikt omdat het alle smaken en vitaminen behoudt. Het zetmeel in de aardappel is een trage energieleverancier, wat ervoor zorgt dat aardappelen zeer goed zijn voor het concentratievermogen.

En in tegenstelling tot wat velen beweren zijn aardappelen geen dikmakers! Ze bevatten 2 keer minder calorieën dan pasta of rijst!

Tijd voor toppings

Op de gepofte aardappel komen groenten en/of toppings. Vers, huisbereid en boordevol smaak. Deze toppings bestaan voor een groot deel uit seizoensalades, verse dressings, kruiden, maar ook warme bereidingen, stoofpotjes, curry’s, …

Potatolicious is een uniek concept waar de prijs/kwaliteit verhouding enorm belangrijk is. Verse, smaakvolle en huisbereide ingrediënten zorgen voor een afgewerkt geheel. Dit in combinatie met een snelle en efficiënte service zorgen ervoor dat Potatolicious een hotspot in Gent en omstreken is geworden.